Nangis Ayah Cerita Kisah Hidup..Lepas Aku Kahwin Baru TERBONGKAR Mak & Suami Sebenarnya…

Nangis Ayah Cerita Kisah Hidup..Lepas Aku Kahwin Baru TERBONGKAR Mak & Suami Sebenarnya… |Saya menahan air mata mendengar cerita bapa saya sebab saya nak nampak kuat depan bapa. Selama kehidupan saya dikolej, saya hidup sempurna, apa yang saya minta bapa bagi, saya minta duit bapa bagi, sampai saya lupa yg saya ni masih belajar, saya ponteng class, pergi mall melepak, shopping, buang duit dgn benda tak berfaedah, saya pergi club, minum, mabuk², saya hanya hadir masa exam je, tu pun meniru, mana tak pointer tinggi. Hujung² saya dibuang kolej tanpa pengetahuan bapa.



Saya bekerja jadi waitress di sebuah restoran. Saya ditinggal bf sebab dah takde duit dia kata. Jadi saya pun belajar dari bawah cari duit sendiri, saya buat online bisness. Sampai satu hari saya dapat chat dari mak, dia nak menetap di KL dgn famly dia sebab bapa tiri dapat kerja situ. Dia nak saya hidup dgn mereka. Tanpa berfikir panjang dan tak fikir pasal bapa saya, saya pun tinggallah bersama mereka.

Mak berjanji akan menjamin masa depan saya tapi semakin lama lain jadinya, saya jadi baby sitter adik. Semasa bapa tiri outstation, mak keluar berfoya-foya entah dgn siapa. Saya bawa adik tidur, adik selalu tanya bila mak balik, saya jawab nanti baliklah tu. Sampai dia tertidur.

Saya tenung gambar bapa dalam hp, menangis sendirian rindukan bapa. Lama-kelamaan saya sedar sesuatu yg mak ada skandal. Saya pun dah tak tahan lalu lari dari rumah balik ke rumah bapa sendirian, walaupun dh lewat malam dan merbahaya. Saya ketuk pintu rumah bapa, nangis peluk bapa. Saya minta maaf dekat bapa. Bapa dgn tenang suruh masuk bilik dan tidur.

Keesokkannya, saya ceritakan semua dari kisah di kolej hingga ke malam tadi kepada bapa. Bapa diam. Dia tersenyum kecil, mata dia berair, dia kata, dia tau apa yg saya buat semasa di kolej tapi dia bersabar. Kemudian dia kata, mak tu dari dulu memang macamtu. Sebenarnya bapa tau dia tinggalkan kita dulu sbb dia ada org lain dah banyak saksi tengok dia dgn seorang lelaki tapi bapa bersabar sampai satu hari mak kamu akan pergi sendiri tinggalkan kita.

Bapa sedih kehilangan mak tapi dia pun gembira sbb satu beban dah takda dalam hidup dia. Disitu saya berfikir, kenapa saya menyambung beban bapa yg berat tu. Selepas tu, saya bekerja sendri buat online bisness jdi dropship agent, sy untung ke rugi ke, sy tggng sndiri.

Sekarang umur saya dah 20 dah berkahwin dan ada sorang anak lelaki sekarang dah 5 bulan. Saya berkahwin umur 19. Rumahtangga bahagia sebenarnya. Tapi bila bergaduh dgn suami, sy akan hilang sabar & nak tinggalkn dia. Suami sama umur dgn saya, perangai dia kebudakkan.

Saya dh serik menegur prngai dia. saya takut dia kurang mendapat perhatian dari bapanya. Maklum lah, suami ni kaki game, hp 24jam dlm tangan sampai masuk toilet pun bawa hp. Saya curiga. saya buat tak kisah sbb saya ada anak yg hiburkan hati biarpun belum pandai bercakap & berjalan tapi cukuplah dgn telatah dia yg comel buat sy bhgia.

Sebenarnya,masa mengandung, dua kali suami kantoi curang dibelakang saya. Dia suka btul layan perempuan di media sosial. Saya naik berang dan tengking dia, sampai naik tangan tapi saya masih mampu bersabar sbb masa tu sy cuma fikir sy tgh mngndung & jgn stres². Smpai dh beranak,masa dalam pantang sy pun sedar suami curang sekali lagi.Tapi saya diamkn diri. Semenjak dari haritu saya mendiamkan diri. Biar sakit hti cuma Tuhan je yg tau seksanya. Bru-baru ni suami sy beli tab, untuk main game kata nya.

Smnjak ada tab, pgi², dia kluar bilik snyap2, prgi ke ruang tamu. Hingga stu hri ni, sy buat serang hendap, sy kluar dri bilik, sy tgk dia tgh syok pgg tab dia, bila dia nmpk sy, dia mcm brusaha memadam ssuatu dri skrin tab dia. Sy rampas tab dia, sy buka browser, rupa² tgh mlayan crita lucah. Dlm hati sy mntumpah, sy tikam tab dia smpai pecah, dia marah sy smpai sy kata dia dh mlampau. Sy simpan brg dlm bag. Dia mrampas anak sk sy dri dukungan sy, sy mnnngis mnta ank sy blik, dia tak nak bgi, dia sruh sy kemas hbis lpas tu kluar dri rumah dn jgn prnh dtg blik. Sy pun ikut kata dia. Sy tak da duit nk balik, jdi ,sy tak dpt larikn diri dari rumah ni dgn ank sy. 


Suami sy cuba mmujuk sy tp hti sy dh btul² keras. Sy minta tlg org hntrkn sy blik ke rumah bapa sy tp sorg pun tak tlg. Sy tak nak critakn kpd bapa sy sbb sy tak nk dia ssh hti. Smpai skrg sy tak tau apa nk buat. Sy bfikir utk mmmbuat kputusan hidup sy dgn anak sy. Sy buntu. Smoga ada yg dpt mmbrikn nasihat. Trimakasih sbb sudi mmbaca luahan kisah hidup rmhtgga dpd bapa sy smpai ke rumah tgga sy sndri. Dlm hidup kita ada byk keputusan prlu dibuat, jdi, pstikn pilihan kita tu tepat.bykkn bsabar & bdoa spaya kita diberikn ptunjuk & cahaya khidupan dpd Tuhan.-KRT
loading...

0 Response to "Nangis Ayah Cerita Kisah Hidup..Lepas Aku Kahwin Baru TERBONGKAR Mak & Suami Sebenarnya…"

Post a Comment