Pekan Danok: Syurga Buat Lelaki Malaysia Di Utara Tanah Air
Sebut sahaja Thailand atau Siam atau yang paling terkenal disempadan adalah Pekan Dannok. Pekan kecil yang terletak beresempadan dengan Bukit Kayu Hitam. Pekan Dannok lebih kecil dari Bandar Satun.Oleh kerana suasana malamnya yang menyegarkan mata Lelaki Malaysia,pekan kecil yang siangnya suram,bertukar wajah menjadi terang benderang.
Pekan Dannok lebih kecil dari Bandar Satun. Tiada sebarang tempat peranginan yang berdekatan untuk dikunjungi di pekan ini kecuali bandar Hatyai yang terletak lebih kurang 40 kilometer ke utara yang turut terkenal di kalangan pelancong-pelancong dari Malaysia dan Sinagapura.
Menjelangnya waktu malam, suasana suram dan membosankan di sekitar pekan ini pada waktu siangnya bertukar menjadi sebuah pekan yang bergemerlapan dengan lampu-lampu neon berserta dengan muzik yang bingit.
Purata seorang lelaki berkereta dari Kuala Lumpur ke Dannok
Tol =                             RM 124.00 pergi balik
Petrol =                         RM 150.00 pergi balik (1.5cc,jarak 940KM )
Bilik   =                         RM 120.00 3H2M
GRO =                          RM 500.00 2Malam
Makan =                       RM 320.00 9 kali berdua
Shopping utk GRO        RM 150.00
Karaoke                        RM 200.00 2 Malam
Tip                                 RM 200 2 Malam
Bir                                  RM 200.00 2 Malam
Lain Lain                        RM 100.00 3H2M
Jumlah Ekonomik           RM2064.00 3H 2M
RUJUK DISINI
Ini bermakna RM1000.00 di berlanjakan oleh lelaki Malaysia setiap malam di Dannok.Purat satu malam,Pekan Dannok di kunjung lebih beribu rakyat Malaysia ke sana. Cuba anda congak ?

Jika kita meninjau dan menjenguk di perkampungan Islam Thai, kebanyakkan Masyarakat Islam Thai lebih menitik berat soal Islam dalam mendidik anak anak mereka.Jarang ada pemuda Islam Thai berpeleseran di malam hari ke disko,dangdut atau karaoke.Begitu juga dengan gadis Islam Thai.Kebanyakkan mereka berniaga setiap hari di Pekan Dannok.

DANNOK pusat membeli barangan tiruan

Thailand bukan sahaja untuk berhibur bagi lelaki,Disini juga menyajikan berbagai barangan yang tidak terdapat di Malaysia. Tetapi ada barangan yang tidak boleh dibawa masuk ke Malaysia.Kalau tidak membeli pun,kita dapat berlajar dan mengambil tahu tentang sesuatu barang.Dannok tiada tempat peranginan yang berdekatan kecuali ,bila anda memandu lebih kuran 40Km ke utara ,anda akan ke Bandar Hat Yai. Dari Hat Yai anda boleh memilih destinasi percutian yang menarik.

Sumber: satunsiam

1 comment:

  1. Pi krabi n danok semlm habis Rm200 duit enjoy..

    ReplyDelete

Powered by Blogger.