Gadis Ini Kongsi Tips Kuruskan Berat Badan Sebanyak 20KG Tanpa Ambil Supplements

Screen Shot 2016-02-23 at 12.30.57 PM
Sumber dari Instagram frhdynh_
Dalam hidup ni, tiada apapun yang mustahil untuk kita gapai jika kita berusaha. Bak kata pepatah, di mana ada kemahuan, disitu pasti ada jalan. Pendek kata semua kena ada usaha.
Kisah transformasi gadis ini yang dulunya berbadan gempal, kini penampilannya cukup luar biasa menjadi sumber inspirasi untuk kita semua. Budak-budak lelaki yang tak layan dia dulu mungkin sekarang ni tengah “makan hati” bila tengok transformasi gadis ini. Hihi
Berikut tips yang diberikan oleh gadis ini bagaimana dia berjaya menurunkan berat badan sebanyak 20kg dalam masa setahun tanpa pengambilan pil kurus.
So..my friends and family keep asking for tips kurus. Mostly those old friends who havent seen me in ages or family yang jarang jumpa. For those who had known me since sekolah rendah sampai sekolah menengah, yes, i am wayyy more thinner now if being compared to back then But i’m still struggling like crazy here to shed those saki baki fats ! And for those who only knows me now, yang never seen “the old me” would never call me kurus, yes? So when people ask for tips kurus haih ya ampun malunya cause tak kurus mana pun! But still, i am, yeah, proud of myself to successfully shed 20 kgs in a year and a half I guess? (Without any helps of supplements or surgery or whatsoever ) So here’s how i shed those 20kgs :
No air manis (in any form is prohibited )
No air sejuk
No bad carbs (roti, biskut, kek, doughnuts, gula gula, fast food u name it)
Plain water 2L everyday
No food after 7pm
Setiap kali nak makan, divide your plate into 4 portions. Use small plate. 1/4 for nasi, 1/4 for protein (ayam, ikan) red meat n seafood takpayahlah. Strictly ambil lauk sahaja no kuah. Another 2/4 sayur. Sayur masak air ke goreng minyak sikit ke takde sayur masak lemak ke apa.
Minum air 30 minutes before and after eating. Jangan terus minum. Tercekik ke pedas ke tahan.
Makan buah before makan
Tapi buah pun kena limit cause ada carbs.
Every week spend A DAY for cheat day. Eat what u want on this day. Puaskan cravings. Then minum detox tea (i drink Clenx Tea) Kalau boleh cheat day biar hari jumaat or hari yang esoknya u have nothing to do, takde nak pegi jalan ke pegi class ke cause the detox tea will reaaaaally do its thing. Ready jelah berkampung kat toilet.
Bangun awal pagi. Mandi before subuh. Jangan terus mandi lepas makan.
Jaga tidur
And rajin rajin google what kind of diet suits you. Jsyk, I tried Atkins for two months.
Hah dah. Tu je kot. Tahan ke? I sendiri pun dah menyasar jauh dah ni. Gotta discipline myself balik..

Sumber: sajakongsi
Screen Shot 2016-02-23 at 12.23.13 PM
loading...

0 Response to "Gadis Ini Kongsi Tips Kuruskan Berat Badan Sebanyak 20KG Tanpa Ambil Supplements"

Post a Comment