GEMPAR ! Budak 11 Tahun Jadi Perogol Paling Muda Di Malaysia ! Kes Baru Berlaku Di Melaka !

Gambar hiasan
Bagi saya cerita begini bukan luar biasa kerana ketika saya menjaga anak sakit di wad peadratik, 12tahun yang lalu, pesakit katil sebelah anak saya adalah adalah seorang kanak-kanak perempuan berusia 5 tahun.


Dirogol oleh bapa tiri berusia 22 tahun. Ibu kanak-kanak ini berusia 24 tahun, bermakna dia melahirkan anaknya itu ketika berusia 17 tahun.


Pakar gyne telah mengesahkan berlaku terjahan pada selaput dara kanak-kanak perempuan itu secara paksaan.


Satu kes lagi seorang bayi perempuan berusia 9 bulan.


Selepas mengambil bayinya petang itu dari rumah pengasuh, bayi itu nampak gelisah dan menangis sahaja. Apabila menukar lampin, didapati terdapat darah. Terus ibu bawa bayinya ke hospital. Pakar gyne mendapati, selaput dara bayi itu telah terterjah dengan ganas. Darah yang keluar adalah dari terjahan ganas dan selaput dara yang terkoyak secara paksa.


Betapa tidak selamatnya, anak perempuan , bayi perempuan pada zaman ini. Wajar kita curiga dengan semua orang demi keselamatan anak kita.


Nak bertakawal mesti ada usaha, tak boleh berserah begitu sahaja.


Jadi kisah dibawah ini saya langsung tak heran berlaku pada zaman ini.


Budak Lelaki 11 Tahun Rogol Kanak-Kanak Perempuan 6 Tahun di Melaka.


Polis Siasat Kes Kemungkinan Sebagai Perogol Paling Muda Di Negara Ini.


MELAKA: Seorang kanak-kanak lelaki berusia 11 tahun telah didakwa merogol seorang kanak-kanak perempuan berusia enam tahun di rumah pengasuh kanak-kanak itu.


Insiden itu dilaporkan berlaku pada 7 November lalu dan laporan perubatan yang baru sahaja dikeluarkan menunjukkan selaput dara kanak-kanak itu koyak.


Polis kini menyiasat kes yang boleh menjadi sebagai perogol yang paling muda di negara ini.


Kedua-dua kanak-kanak itu berada di rumah pengasuh pada kira-kira pukul 2 petang apabila seorang jiran, yang hanya mahu dikenali sebagai Shima, 43, menyedari bahawa rumah di Alor Gajah itu senyap tidak seperti biasa.


Pengasuh itu pergi ke kedai runcit berhampiran, maka jiran tersebut memasuki rumah melalui pintu belakang dan pergi untuk menyiasat.


Secara tiba-tiba kanak-kanak perempuan berkenaan keluar dari bilik dengan tergesa-gesa dengan ketika itu tidak berpakaian sepenuhnya.


“Dia menangis dan kelihatan terkejut,” kata Shima.


Selepas menenangkan kanak-kanak perempuan itu di bawah, jiran telah memeriksa rumah tersebut dan budak lelaki itu, yang merupakan anak tirit kepada pengasuh kanak-kanak terbabit, bersembunyi di sebalik pintu bilik yang lain.


“Dia hanya memakai seluar,” kata Shima.


“Dia memberitahu saya bahawa dia sedang bersiap untuk menghadiri kelas agama.”


Mengesyaki sesuatu yang tidak kena, jiran yang kemudian menelefon ibu gadis itu , 35, dan menceritakan kejadian itu.


Apabila ibu meminta anaknya menceritakan apa yang terjadi, dia menjawab bahawa budak itu telah baring di atasnya dan kemudian dia merasakan sakit yang amat sangat pada kemaluannya.


Ibu kanak-kanak perempuan itu kemudiannya membuat laporan polis pada hari yang sama.


Polis kini sedang menyiasat kes itu di bawah Seksyen 376 Kanun Keseksaan kerana merogol.


Kanak-kanak perempuan itu, merupakan anak kedua daripada tiga adik-beradik, telah dihantar ke rumah pengasuh kerana dia merupakan seorang anak kecil berbanding adik-beradik yang lebih tua dan lebih muda daripadanya.


Dua kanak-kanak lain sedang tidur pada waktu tengah hari ketika kejadian itu berlaku.


Pengerusi Malacca Action Group for Parents in Education (Magpie), Mak Chee Hin percaya budak itu mungkin boleh bertindak sedemikian berdasarkan apa yang telah dilihat dalam filem lucah, mungkin di Internet.


“Adalah sukar untuk mempercayai bahawa seseorang yang berusia 11 tahun boleh pergi sampai ke tahap itu,” katanya.


Terdapat beberapa kes kanak-kanak meniru perbuatan buruk yang mereka telah melihat di laman web tertentu, katanya.


Mak meminta supaya penapis web dan menyekat perisian diharuskan untuk mengelakkan kanak-kanak daripada mengakses laman web yang tidak sesuai seperti lucah atau lain-lain.


“Atau kita harus menetapkan umur minimum untuk melayari laman web,” katanya.

Sumber: gandainfo

No comments

Powered by Blogger.