Sayu!! Bayi Bertemu Kembarnya Yang Sakit Tenat Buat Pertama Kali Memeluknya Sambil TersenyumNEW YORK - AMERIKA SYARIKAT. Gambar seorang bayi bertemu buat pertama kali dengan kembarnya sambil memeluknya yang sakit tenat sejak dilahirkan menjadi viral di laman sosial.

Ibu  bapanya menyiarkan foto mereka untuk tatapan rakan-rakan dan ahli keluarga di Florida.

Si kembar Hawk dan Mason Buchmeyer menjadi perhatian negara itu dengan senyuman comel mereka namun kisah mereka berakhir dengan kisah sedih.

Keluarga tersebut berharap agar gambar tersebut dapat meningkatkan kesedaran orang ramai terhadap penyakit yang boleh meragut nyawa bayi mereka itu.

Ibu bapa mereka, Brandy Guettler dan Tommy Buchmeyer mengetahui bahawa penyakit yang menimpa Hawk itu mengancam nyawanya namun mengharapkan agar orang ramai mendoakan agar bayi itu selamat.

“Mason kelihatan gelisah dan sering menangis, sehinggalah seorang jururawat memberi cadangan untuk letakkan dia di sebelah abangnya.

“Sebaik sahaja dia diletakkan di sebelah Hawk, dia memeluknya dan mula tersenyum seolah-olah mengetahui bahawa kedua mereka ada untuk satu sama lain,” katanya.

Awal minggu ini, Hawk meninggal dunia akibat penyakit yang jarang didapati iaitu Kongenital Diafragma Hernia (CDH).

Brandy berkata, walaupun Hawk yang sedang sakit namun Mason sebenarnya yang perlukan kata semangat daripada abangnya itu.

No comments

Powered by Blogger.