Hukuman mati saya pada tahun 2015 diganti dengan orang lain-benjy

Hukuman mati saya pada tahun 2015 diganti dengan orang lain-benjy|Benjy atau nama sebenar Khaeril benjamin Bin ibarahim 38 telah di tahan di barada kualanamu deli serdang medan atas kesalahan menyimpan sabu di dubur selasa lalu.Dua tahun lalu Benjy dijatuhi hukuman gantung kerana terlibat pengedaran dadah,namun ramai yang tertanya bagaimanakah beliau boleh terlepas dari hukuman gantung di malaysia?

“Ketua pengawasan dan pelayanan bea dan cukai bandara kualanamun Zaky firman syah berkata pihaknya yang telah mendalami benjy, menemukan lelaki itu seharusnya dihukum mati pada tahun 2015 lalu,namun digantikan dengan orang lain .hal itu dimaklumkan oleh benji sendiri”katanya kepada penulis surat kabar medan kompas yang di luncurkan hari ini.

Zaky mengatakan pihaknya menangkap Benjy dalam penerbangan dari kuala lumpur pada selasa kira kira jam 20:30 di bandara kualanamu.

Petuga yang curiga dengan benjy terus di periksa selain dari di soal siasat atas kedatangannya ke medan ,indonesia.

Pada mulanya benjy berkata tujuan datang ke medan adalah untuk mencari disjoki untuk dipekerjakan di malaysia,namun baenjy gagal  menjawab soalan siapa individu yang ditemuinya di medan untuk membantu mencari disjoki.

Selepas jawapannya mengelirukan kami melakukan pemeriksaan lebih mendalam,kata zaky.- eberita.org


Sumber: 
suaaramarhaenn

No comments

Powered by Blogger.