Selalu Bawa Helmet Dan Minta Tumpang Motor. Setelah Di Selidik Ramai TERKEJUT Siapa Sebenarnya Dia !!!

Selalu Bawa Helmet Dan Minta Tumpang Motor. Setelah Di Selidik Ramai TERKEJUT Siapa Sebenarnya Dia !!! | Al-Kisah Untuk Warga Aloq Setaq Kedah Darul Aman hihihi.. Ni Cerita Lawak.. Hampa Yang Selalu menggunakan jalan raya mesti pernah terjumpa or terperasan seorang Uncle Cina ni😍😍😍??? Jom baca Novel seram sejuk ni sambil layan apakah ending citanieπŸ˜‹
Mula-Mula jumpa dia, Hampa akan rasa Bersimpati sebab kesusahan dia yang hampa nampak depan mata hampa.. x salah bersimpati.. Jom terjah nak cerita sikit..Pengalaman dok jumpa kot jalan raya hampir 5 Tahun!!!
Masa Auni Naik Motor Dulu nyaris2 menjadi mangsa Tumpangan oleh Uncle nie.. heheh Uncle ni dia ada Kembar uolls,, Dua2 sama peternπŸ‘abg dia suka pakai baju bunga2 peningalan mak diaorg yg dh meninggl.. n dia akan pakai kebykn baju bercorak kosong..
Diaorang ni akan berada di setiap lampu isyarat.. nak tau apa dia buat??? hahahah Dia akan lambai2 tangan nak tumpang org yang naik motosikl.. antara mangsa adalah… yang paling awal smpai kat simpg lmpu isyart.. Helmet ??? x pyh risau😁😁 si kembaq ni selalu bawa bersama2 kemana2 sahaja.. so bila dia nk tumpg hmpa yg naik moto tu,, dia kadg2 x cakp main rabat naik atas moto terus n baru ckp hntar kt dpn tu shaja..
Last sekali si tuan punya moto terpaksa antq ke destinasi uncle ni… SEBENARNYA dari pengetahuan Auni, Uncle n si kembar ni adalah org yg ada duit cuma sangat2 berjimat n kedekut.. hasil peningalan keluarga…dari pagi smpai lah kemalam kemana sahaja diaorg nk p.. diaorg akan tumpang penunggang motosikal yg berada di lmpu isyrt.. terutama yg naik sorag2.. hahaha
Kalau ada 3 Juta Rakyat macam ni Mesti Harga Minyak Tak NaikπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚.. sebab sentiasa menumpang.. eheh uncle ni ngn kembarnya sangat 2 educated,, BI baguih habaq hangg.. ampa x tengok dia buat surat suee org lagi…
Pengalamn Auni sendiri masa buat sampling hampir 2 tahun di masa laluπŸ˜‰πŸ˜‚πŸ˜‚.. uolls taw bagaimana dia berjimat dalam bab makan??? setengah org dia suka makan makanan kawan2 sebab nak bekukan duit dia.. sesetngah pulak suka makan n buat2 lupa nak bayar makanan lalu kawan bayarkan makanan n dia diamkn diri n anggap kawan belnja.. x elok mcm tu.. if makan minum jgn pekena kawan2 sebab uolls akan rugi bila org dah hilang kepecayaan.. okok smbung balik bab makan…
pengalamn Auni sendiri si kembar ni terutamanya weekend diaorg akan ke Mydin, Pacific, Giant kdg2 malam ke Tesco .. taw x tujuan dia apa?? dia amik makanan promoter Sampling Buat.. makan free cekk oiii… dari pagi smpai malam semua bnda dia dpt mkn free hahhah dengan cara p kt booth sampling n tumpang org untk ke pasaraya seterusnya..
One dayπŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„.. adalah kawan Auni dah x nak bagi dia makan makanan sampling ialah dia melahap semua kot weii.. kitaorg ada bajet n kira2 untk sampling tu bukan suka2, dah tu x bgi dia makan uolls taw dia mengamuk n siap amik gmbq kawan auni ni.. kemudian taw dia buat apa??? dia email ke hq n bagi alasan pekerja ni x nak bg cstmr makan .. sngt2 educated Uncle ni.. lalu my frnz kena marh dgn suprvsr dia n di bnhty dri job tu.. semua ni sebab si uncle kembaq ni la…
setelah pihak Hq asyik dapat aduan yg sama berulang2 lalu, depa pun siasat dengan pihak pasaraya baru depa taw yg buat aduan si kembaq ni n guna mcm2 nama email.. hahaha bijakkan dia… so masa tahun 2012 tu pihak Giant aloq setaq securty dh x bg si uncle ni masuk pasaraya sebp menggngu kmi yg bekerja dstu.. semua kawan2 sampling mmg x suka dia n sangt2 lega dah x da ganguan dri si kembaq ni hahah n taun depan tu auni dh behenti job sampling tu.. sedikit alkisah si uncle ni..
haaaaa!!!! masa awal tahun 2016 kot uncle ni kena belasah teruk ngn mat motor hahhaha sebab dia main rabat naik surh antq sana sni pstu x dgq ckp pulk org x nk tumpg nak jugk naik last mamat tu belasah dia😱 luka n lebam mata la jugk.. ni nk gelak sebab maybe si mat moto tu strss kot dh ckp x faham..
Bnyk kali jmpa ngn uncle ni, dia cam Auni n x suka Auni rasanya sebab dlu masa dia nak tumpg auni duduk kt seat kerusi moto belakg tu so x nk dgq apa dia ckp uolls bolh bayg dak masa tu auni atas moto mcm beruk kawai seat moto x maw tumpg dia.. Gila kott.. kang org ingt tu boyfenz auni pulk dh la masa tu gila kerja sana sni.. x da msa nk cinta2.. sejak tu klw dia nmpk auni mmg mulut dia maki2 hahah smpai sekrg fobia.. siap kunci keta risau terjebak dia buat tumpg pulk hahahhaπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Btw now dia dh gemuk sikit n dh semakin tua.. tapi cara otk dia fikir bab nak jimat nom 1.. mmg x penah isi minyk di petronas malaysia.. sebab sentiasa menumpg moto di lmpu2 isyart,, bab makan mmg cuppp yg Free semua.. Pernah jumpa di bank CIMB Bank aloq staq dia masuk. wang simpan cash 9000 RIBU LEBIH!!!Auni taw mana?? Sebab Auni belakg uncle ni nak masuk duit jugk.. tnya org bnk tu duit dia ka?? org bank ckp dia mmg slalu mai simpn duit.. katanya mmg dia berjimat n nmpk mcm sush kn.. tp x kawen depa 2 ni.. umh klw x slh taman golfπŸ€—ada org ckp, tu pn yg tumpg dia.
Jom layan tengak video dia punya cara nk tumpg org mmg win.. Auni rasa Auni pun x leh buat mcm ni.. mmg winnπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚Btw Baik, moto ni tumpgkn dia
Sumber : Ohmyviralterkini

No comments

Powered by Blogger.