(Video) Staf Pos Laju Terkejut Bungkusan Yang Bergerak-Gerak Rupa-Rupanya...

RUU Kesalahan Seksual Bersekali Akta Kanak-Kanak

ALANGKAH terkejutnya seorang petugas Pusat PosLaju Malaysia di Shah Alam, Selangor apabila mendapati salah satu kiriman bungkusan kurier yang diterima boleh bergerak secara tiba-tiba.

KUALA LUMPUR - Curiga melihat beberapa bungkusan pelanggan yang bergerakgerak ketika diimbas, mendorong pekerja Pos Malaysia membuka bungkusan pelanggannya dan terkejut apabila menemui benda mistik di dalamnya. Video dan gambar dimuat naik Mohd Zaidi Desa telah ditonton 220,726 kali dan dikongsi 3,388 pengguna Facebook. Bagaimanapun, tidak dinyatakan lokasi kejadian secara tepat.

"Pekerja Pos Laju tengok dok bergerak-gerak bungkusan itu semasa tengah scan. Depa syak ada sesuatu benda hidup dalam tu. Bila buka, memang ada makhluk dalam tu," tulisnya. 

Dalam masa yang sama, netizen turut mempersoalkan apakah kakitangan Pos Malaysia boleh membuka bungkusan pelanggannya. Namun tampil beberapa individu menjelaskan, kakitangan boleh membuka sesebuah bungkusan itu jika bungkusan itu didapati mencurigakan, terlarang, atau tiada dalam terma dan syarat Pos Malaysia. 

Bagaimanapun, ada yang mendakwa ia sekadar replika sahaja. Tidak kurang juga yang mendakwa ia adalah jenglot yang sebenar. 

No comments

Powered by Blogger.