Peringatan utk semua yg balik kampung. SILA VIRAL KEPADA SEMUA Kejadian berlaku pada pukul 11.00pm 20/06/2017



Tadi aku dgn family nk balik Taiping(balik raya) singgah rnr sg buloh (jejantas) makan kfc
Lepas makan nk gerak xsmpai 1km bergerak temperature keta naik mencanak
Aku berhenti tepi jalan xsmpai 5 minit ada india smpai terus ketuk tingkap tanya
"kereta rosak ka?" (Konon niat nak tolong)
Aku malas nak layan sebab dah agak ni geng tow truck, aku cuma cakap "tarak rosak, mau tunggu kawan la"
Sebenarnya aku dah call plus utk tow kereta aku .... jadi aku tolak offer india ni
Lepas tow truck insurance bawa smpai workshop .... foreman check penutup tanki air radiator bahagian bawah ada org bukak
Hati-hati geng, penutup bawah ni tak perlu nak buka bonet depan kereta.
Jadi kerja2 manusia xberguna ni akan bawak kereta kita ke workshop dia utk cas mahal2 sbb diorg tau kita akan bayar sbb nk pakai raya
Benda ni baru berlaku tadi tp nasib dah settle
Peringatan utk semu kawan2 yg nak balik raya..... kalau singgah mana2 rnr tolong sorang stay kat kereta atau lebih baik jgn berhenti
Amik rehat yg cukup di rumah lepas tu gerak slow2
Beli siap2 air makanan atau sbgnya letak dlm kereta
Nk buang hajat atau sbgnya check sblm gerak walaupun sorang ada di kereta
Kena sakit kepala
Target penjenayah ini adalah org yg berkeluarga
Tolong viral kepada semua supaya berhati-hati.

Sumber Facebook: Wan Amirul Wan Ahmad

No comments

Powered by Blogger.