Mak Aiii!! Lainnya Rupa Dia!! Netizen Terkejut Gambar Zaman Remaja Nabila Razali Tersebar Di Media Sosial…Nur Nabila binti Mohd Razali (lahir pada 13 November 1992), atau lebih dikenali sebagai Nabila Razali merupakan penyanyi dan pelakon wanita dari Malaysia. Nabila mula bergiat dalam bidang seni apabila beliau menyertai Akademi Fantasia Musim 10 pada 2013.
Nabila dilahirkan pada 13 November 1992 dan merupakan anak jati Selangor.
Selain itu, Nabila juga merupakan graduan jurusan Ijazah Sarjana Muda Senibina di Universiti Sains Malaysia (USM) di Pulau Pinang, Malaysia. Beliau kini menyambung pengajian peringkat sarjana dalam bidang sama di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM). Nabila juga merupakan bekas pelajar Sekolah Menengah St. Mary Kuala Lumpur.

Nabila memulakan kerjaya sebagai seorang penyanyi melalui rancangan Akademi Fantasia Musim 10 atau AF2013, sebaris dengan penyanyi seperti Faizul, Azhael dan Indah Ruhaila. Lagu single pertama beliau iaitu “Katakan Saja” mendapat sambutan yang mengalakkan dari pendengar Malaysia.
Namun, Nabila mula memperlahankan aktiviti seni beliau kerana masih menuntut di sebuah universiti awam tempatan. Selepas menamatkan pengajian, beliau kembali menumpukan ke bidang seni semula apabila mengeluarkan single “Cemburu” yang juga mendapat sambutan hangat dari peminat pada tahun 2016.

Nabila juga baru menjinakkan diri dalam bidang lakonan melalui dua telefilem iaitu Bibikku Nak Kahwin pada tahun 2013 dan Ustaz Baru Nak Start (2016), tahun 2017 menyaksikan Nabila mengembangkan sayapnya melalui drama rantaian Hikayat Cinta Si Pematah Hati. Menggalas watak utama Wafen Wardiah, lakonannya mendapat reaksi pelbagai.
Pada November 2017, Nabila telah mengeluarkan single terbaru berjudul “Pematah Hati”.

Jom lihat video perbezaan Nabila dulu dan sekarang.

No comments

Powered by Blogger.